Vaccinationsperiode influenza: 1. oktober 2022 – 15. januar 2023
Vaccinationsperiode coronavaccination: 1. oktober 2022 –

Vi har ikke flere coronavacciner og henviser derfor til vacciner.dk, hvor man kan bestille tid i et vaccinationscenter.

Har man en tid i lægehuset ved læge, sygeplejerske eller i laboratoriet i andet øjemed, kan man blive vaccineret mod influenza ved denne lejlighed, såfremt der er vacciner tilbage på dagen, men der kan ikke bestilles tid til influenzavaccination alene (undtaget herfra er børn 2-6 år).

Vaccinationen er gratis for nedenstående grupper.
Vi har desværre ikke vacciner til salg til selvbetalere!

Børn 2-6 år skal vaccineres med en særlig nasalvaccine (næsespray) i begge næsebor. Dette gøres kun på telefonisk tidsbestilling!
Denne skal gives 2 gange med 4 ugers mellemrum.
Børn, der fik vaccinen sidste år, skal kun have vaccinen én gang i år.

Influenza-vaccination

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bliver vaccineret mod influenza, hvis man:

 • er fyldt 65 år (inden 15. jan. 2023)
 • er førtidspensionist
 • er under 65 år med svær overvægt (BMI>40) eller kronisk sygdom (lungesygdom eller astma, hjerte-karsygdom (frataget isoleret forhøjet blodtryk), sukkersyge, medfødt eller erhvervet immundefekt, påvirket respiration grundet nedsat muskelkraft, lever-nyresvigt eller anden alvorlig sygdom).
 • er gravid i 2. eller 3. trimester (tilbydes vacc. indtil ultimo februar 2022)
 • er i husstandskontakt til en patient med meget svækket immunforsvar (tilbydes vacc. indtil ultimo februar 2022)
 • er personale i sundheds- og plejesektoren, der har opgave med pleje, omsorg og behandling af borgere, der er i særlig risiko for et alvorligt forløb med influenza.
 • er i alderen 2-6 år

Coronavaccination

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bliver vaccineret mod corona, hvis man:

 • er fyldt 50 år
 • er gravid
 • er under 50 år, men i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19
 • ansat i sundheds- og plejesektoren samt udvalgte dele af socialområdet, med tæt kontakt med patienter eller borgere, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19
 • er pårørende til personer i særlig øget risiko

Hvis du er i målgruppe for vaccination på baggrund af din sygdom/tilstand eller dit arbejde, modtager du ikke en invitation. I stedet kan du enten:

 1. selv gå ind på vacciner.dk, hvor du udfylder et spørgeskema om dit helbred og arbejde, der guider dig til, hvilke vacciner, du er i målgruppen for. Derefter udfylder du en tro-og-love erklæring, og så kan du bestille tid til vaccination.
 2. tale med din læge, som kan oprette et vaccinationsforløb på vacciner.dk til dig med de vacciner, du tilbydes. Dette skal gøre forud for fremmøde i lægehuset.
 3. undersøge om din arbejdsplads tilbyder vaccination, fordi du arbejder sundheds- eller plejepersonale eller inden for udvalgte dele af socialområdet.

Ønsker man vaccination for lungebetændelse, og opfylder kriterierne for gratis vaccination med denne (læs mere her), kan denne vaccine gives samtidig.